Victor Naudi a Caldea

ELS CANDIDATS D’SDP A LES ELECCIONS DEL PRIMER DE MARÇ ES PRESENTEN DAVANT DE LA PREMSA

Victor Naudi i els caps de llista territorials han destacat les grans línies del projecte d’SDP a les properes eleccions generals durant l’acte de presentació als mitjans de comunicació.

Dins el marc emblemàtic de Caldea, SDP ha presentat les seves candidatures nacionals i territorials als mitjans de comunicació. La presentació ha estat a càrrec de la massanenca Maria Josep Rosselló, també candidata d’SDP a la llista nacional.

Han participat a la presentació el candidat a cap de Govern, Víctor Naudi i els caps de llista de les circumscripcions parroquials, Rita Sirkia, per Encamp, Felip Gallardo, per Ordino, Delfí Roca, per Andorra la Vella, Jordi Lorente, per Sant Julià de Lòria i Alba Àlvarez, per Escaldes-Engordany.

Victor Naudi ha traçat els tres grans eixos del projecte de SDP: responsabilitat, solidaritat i confiança, en els quals s’emmarquen totes les propostes que s’aniran detallant durant la campanya per fer l’Andorra que tots volem. Naudi ha reafirmat el vessant progressista d’un projecte que busca “redreçar l’economia per recuperar l’estat del benestar” sense necessitat de radicalitats i allunyat de sectarismes. Per Naudi, Andorra ha “d’encarar els propers anys amb responsabilitat i confiança, lluny de l’ambigüitat constant d’una majoria que ha governat sense rumb i mai pels interessos generals de tots ciutadans i ciutadanes”. Víctor Naudi ha defensat fermament l’acord d’associació amb Europa “que ha d’aportar noves oportunitats per als joves i les empreses”. Finalment, ha destacat que les llistes d’SDP “estan formades per persones que representen una imatge fidel de les múltiples realitats de la societat andorrana, diversa i plural” i que “estan plenament compromeses a complir el projecte amb el qual es presenten” .

Posteriorment cada cap de llista territorial ha adreçat unes breus paraules a l’auditori. Cadascun dels candidats i candidates ha aportat el seu punt de vista sobre un tema que els motiva especialment per defensar el programa d’SDP en les eleccions generals de l’1 de març .

Rita Sirkia, candidata d’SDP per Encamp, ha destacat la importància dels temes socials sobretot la lluita contra les desigualtats i la fractura social. Sirkia ha insistit en la necessitat de tenir una societat més justa on tothom sigui tractat per igual i on es posin tots els mecanismes per tal de no deixar ningú de costat, fent especial èmfasi en els col·lectius més vulnerables com la gent gran o els discapacitats.

Felip Gallardo, candidat d’SDP per Ordino, ha defensat els emprenedors, reclamant que l’administració no posi pals a les rodes a qui vol portar una idea de negoci a la pràctica. Entre les propostes que SDP porta en el seu programa, Gallardo ha destacat la implantació de l’obertura de comerç en 24 hores, amb la finalitat que tothom tingui la possibilitat de tirar endavant les seves idees de negoci.

Delfí Roca, candidat d’SDP per Andorra la Vella, ha defensat la política mediambiental del programa d’SDP, basat en la premissa que el que és bo pel medi ambient és bo per la salut, i que el que és bo per la salut és bo per Andorra. En aquest sentit, Roca ha recalcat que la millora del medi ambient aportarà més qualitat de vida als habitants i als visitants del país, i alhora serà una font d’activitat econòmica i creació de llocs de treball.

Jordi Lorente, candidat d’SDP per Sant Julià de Lòria, ha centrat les seves paraules en latransparència i la proximitat al ciutadà que defensa SDP. Entre els compromisos que ha agafat el cap de llista per Sant Julià de Lòria hi ha el de comunicar permanentment a la ciutadania les decisions i les iniciatives polítiques que es faran al llarg de la legislatura.

Alba Àlvarez, candidata d’SDP per Escaldes-Engordany, ha fet un emotiu parlament sobre el rol de la joventut en la societat, reivindicant que els joves no només representen el futur, sinó que també són el present i per tant han de participar activament en la vida política defensant aspectes que els afecten especialment, però també aportant les noves maneres de veure el món que poden canviar en positiu el dia a dia de tots els ciutadans i ciutadanes. Entre les propostes concretes que ha destacat la candidata està la transformació del Fòrum Nacional de la Joventut en un Fòrum Virtual on tots els joves hi puguin participar siguin on siguin, i que més endavant, els que estan fora, puguin tornar a Andorra per desenvolupar el seu projecte vital.

En acabar tots els candidats i candidates s’han posat a disposició dels mitjans de comunicació perquè els poguessin conèixer personalment.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *