Victor Naudi, Jaume Bartumeu i ACODA

ELS CANDIDATS DE SDP SEGUEIXEN AMB LA SEVES REUNIONS SECTORIALS

Victor Naudi, Jaume Bartumeu i Joan Marc Miralles s’han reunit avui amb l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d’Andorra, així com amb l’Associació de Contractistes d’Obra d’Andorra.

Aquest dimarts al matí, el cap de llista d’SDP, Víctor Naudi, i el numero 3 a la nacional, Joan Marc Miralles, s’han reunit amb una delegació de quatre representants de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d’Andorra (ATMCA), presidida per Francesca Barbero.

Víctor Naudi i Joan Marc Miralles han pogut copsar els neguits i escoltar les propostes d’un sector clau de l’economia andorrana que representa el 2% del PIB nacional. Entre els temes de més actualitat que s’han tractat hi ha la situació dels accessos amb França durant l’hivern i dels seus constants tancaments. Els candidats de SDP i els representants de l’ATMCA han coincidit en la necessitat d’una major col·laboració transfronterera i d’un intercanvi d’informació permanent entre les autoritats franceses i andorranes en relació a l’estat dels accessos.

Durant la reunió també s’ha abordat la necessitat d’una millora de la mobilitat interna i de les zones de càrrega i descàrrega. Igual que d’altres sectors, els representants de l’ATMCA també han explicat el neguit que tenen del poc seguiment, per part del Govern actual, de l’intrusisme que pateix el seu sector, en contrast amb l’acció decidida de lluita contra aquest problema que havia iniciat el govern de Jaume Bartumeu.

La complexitat administrativa i la falta d’agilitat en el retorn de l’IGI suportat també representen problemes que obstaculitzen el bon funcionament de l’activitat del transport, a part de la important càrrega econòmica.

Els candidats d’SDP han expressat la ferma voluntat de la formació de revisar una bona part de la reglamentació actual per adaptar-la a la situació real de les empreses, així com treballar fermament per tenir una administració eficaç i eficient.

Finalment, sobre el tema de l’acord d’associació amb la Unió Europea, Víctor Naudi ha confirmat la voluntat d’SDP de seguir amb pas ferm les negociacions per obtenir el millor acord possible que representi “una nova font d’oportunitats per les empreses andorranes que tindran accés al mercat intern de la UE en igualtat de condicions a les empreses dels estats membres”.

Aquesta tarda, a les 16h, Víctor Naudi i Jaume Bartumeu s’han reunit amb una delegació de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra.

Els contractistes d’obres valoren positivament el Pla Renova iniciat pel Govern que presidia Jaume Bartumeu i voldrien que hi hagués un increment de la inversió en obra pública.

Els representants d’SDP han reiterat als dirigents de l’ACODA la seva voluntat política d’enllestir el desviament de Sant Julià de Lòria en considerar-lo una obra pública estratègica per a les comunicacions del país.

En el decurs de la reunió els candidats d’SDP han coincidit amb els seus interlocutors en la necessitat de revisar la Llei de contractació pública.

En aquesta línia l’ACODA també considera necessari l’establiment d’uns normes unificades d’adjudicació de les obres per part dels comuns i les empreses parapúbliques.

En aquest aspecte el cap de llista, Víctor Naudi, ha manifestat que SDP considera que “… s’ha d’obtenir el millor rendiment possible per cada euro invertit, seguint procediments públics i transparents, tot prioritzant la inversió que reverteixi directament a les empreses i l’economia del país.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *